Пампорово атрактивна туристическа дестинация


Пампорово е един от най-забележителните планински курорти в България. Разположен на 1650м надморска височина, курортът дава възможност на посетителите си да се докоснат до величието на Родопите, както и отдъхнат пълноценно от градския шум. Независимо от сезона, той е предпочитана дестинация за много хора, поради голямото разнообразие от атракции и забележителности в него и региона.

Благодарение на благоприятния климат , Пампорово се превръща в любима дестинация за почитателите на зимните спортове. Курортът разполага с множество писти, както за напреднали, така и за начинаещи, което дава отлични предпоставки да подобрите вашите скиорски умения. Освен това на неговата територия са изградени редица училища, предлагащи, както обучения за любители, така и подготовка за състезания. Също така, изключителна популярен е и откритият в Чепеларе музей на ските и ски спорта. Той е открит в чест на известната скиорка Екатерина Дафовска и цели популяризирането на зимните спортове.

Възможностите, които Пампорово предлага, съвсем не се изчерпват с практикуването на зимни спортове. Местоположението на курорта го свързва с редица природни и исторически забележителности. Именно поради тази причина Пампорово е предпочитана дестинация за почивка или екскурзия и през останалите месеци. Част от чудесата на природата в близост до курорта са Чудните мостове, Орлово око, Смолянските езера, Каньона на водопадите, както и пещерите – Ягодинска, Ухловица и Дяволско гърло. Освен това, пътувайки между различните забележителности, ще имате възможност да станете свидетели на неповторими зрелищни пейзажи с величествени хълмове, вековни дървета и скали. Разбира се, като част от тях може да се добави телевизионната кула, която е символът на курортното селище. Всичко това е една малка част от изяществото, което Родопският масив предлага на своите гости.

Родопският регион е територия с изключително богата история. Той е дом на голям брой исторически забележителности, което се обяснява с факта, че територията е била средище на различни цивилизации и култури. Запазените и до днес находки и крепости се свързват с различните епохи – от каменно-медната епоха до епохата на Българското възраждане. Типичен представител за историческото богатство на района е археологическият комплекс „Перперикон“, който съдържа в себе си следи за всички изминали епохи. Към историческите забележителности спадат още средновековната Асенова крепост, Момчилова крепост, както и смайващият Дяволския мост. Всички тези обекти се различават един от друг, но във всеки един се крият любопитни факти и интригуващи истории, запазени още от времето на нашите предци.

Намиращ се в сърцето на Родопа планина, курортният комплекс Пампорово е подходящо място и за тези, които търсят спокойствие и отдих, далеч от градската среда. Изградените на територията му хотели и предлаганите от тях СПА процедури ще допринесат за пълноценната ви почивка. Освен в това се предлагат още редица дейности, чрез които напълно да забравите за ежедневните проблеми. Част от тях са спортен риболов (при река Арда, комплекс Падалото и т.н.), планинско колоездене, наблюдаване на диви птици (лешояди и др.) и т.н.

Независимо дали обичате да се наслаждавате на природните забележителности, да посещавате исторически обекти или да отмаряте чрез различни СПА процедури, можете да сте сигурни, че Пампорово е правилното място за вас! Ако сте заинтригувани и желаете да посетите региона и търсите атрактивни оферти разгледайте Ваучерите за Пампорово